Με αγορές άνω των 50€ δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα

Φροντίδα κοσμημάτων

Το κόσμημα είναι ένα προϊόν που εμείς οι γυναίκες χρησιμοποιούμε συχνά στις εξόδους μας, γι’ αυτό απαιτεί από εμάς την ανάλογη προσοχή και συντήρηση.

Το Omnis χρησιμοποιεί στην κατασκευή των κοσμημάτων υλικά όπως ο ορείχαλκος, ο κασσίτερος, ο μπρούτζος, το τιτάνιο κ.α., τα οποία έχουν υποστεί επιμετάλλωση ή επιχρύσωση. Για να παραμείνουν λαμπερά και να μας συνοδεύουν για αρκετό καιρό στις εμφανίσεις μας, καλό είναι να αποφεύγουμε την επαφή με το νερό, το σαπούνισμα, τις κρέμες, τα αρώματα καθώς επίσης και τα χημικά καθαριστικά.

Γενικά καλό είναι να προφυλλάσουμε τα κοσμήματα μας από την υγρασία και την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, να μην τα φοράμε στη θάλασσα, σε αθλητικές δραστηριότητες ή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

1) Αποφεύγουμε να κοιμόμαστε με τα κοσμήματά μας ανεξάρτητα από την ανθεκτικότητα τους.

2) Φοράμε τα κοσμήματα μας μόνο μετά από την χρήση καλλυντικών, κρέμες χεριών και σώματος ακόμη και του αρώματος μας επειδή επηρεάζουν αισθητά την λάμψη τους.

3) Στις οικιακές ή κηπουρικές εργασίες και σπορ, προτιμάμε να μην φοράμε τα κοσμήματα μας γιατί θα ταλαιπωρηθούν λόγω της ευαισθησίας τους σε χτυπήματα ή σε χημικά που μπορεί να έχουν τα διάφορα απορρυπαντικά οικιακής χρήσης ή ακόμη και από τον ιδρώτα.

4) Όταν δεν φοράμε τα κοσμήματα μας τα φυλάσσουμε επιμελώς σε χωριστά κουτιά ή μέσα σε σακουλάκια ώστε να μειωθεί η τριβή μεταξύ τους.

5) Το ασήμι εύκολα οξειδώνεται αν βρεθεί σε επαφή με γλυκό ή θαλασσινό νερό. Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το χρώμα και την γυαλάδα τους, να θυμάστε πως δεν φοράμε ποτέ τα κοσμήματα στο μπάνιο ή στην θάλασσα.